Novinka: Povídačky – komunikační hra

Dnes vám chci představit novinku, která by neměla uniknout žádným rodičům předškolních i školních dětí. Jedná se o rodinnou komunikační hru Povídačky, kterou vymyslela a připravila Andrea Löflerová. K dispozici jsou dvě varianty hry: Kids je určena dětem od 3 do 7 let, Junior si zahrajete s dětmi od 7 do 11 let. Liší se tématy z reálného života, které odpovídají dané věkové kategorii dětí. Při této hře si budete s dětmi především povídat, čekají vás ale i drobné postřehové hříčky, a také si zazpíváte. Samé aktivity, které s vámi budou děti rády dělat.

Povídačky jsou souborem 50 kartiček s otázkami, úkoly a obrázky. Ty jsou navlečeny na karabinu, takže se s nimi dobře manipuluje, neztratíte je a můžete si je vzít kamkoliv s sebou. Kdykoliv na cestách, v autě, ve vlaku, v čekárně u lékaře, ale samozřejmě i doma si je můžete vytáhnout a začít hrát. Časově hraní není nijak omezeno, můžete hrát pět minut či dvě hodiny, jak vás bude hraní bavit.
Každá kartička představuje jedno téma. S dětmi si budete povídat například o sportu, který je baví, o tom, čeho se v noci bojí, jak se chovat v autobuse, co mám dělat, když někomu ublížím. Kartička je rozdělena na několik částí, které postupně procházíte. Nejprve položíte otázku dítěti. Má tak prostor říci, co si o tématu myslí. Pak odpovíte na otázku určenou dospělému. U každého tématu je pěkně ilustrovaný obrázek, u něj si s dětmi procvičíte paměť. Na 10 sekund se díváte na obrázek, pak ho zakryjete a odpovídáte na otázku. Nakonec si vyprávíte příběhy či zazpíváte písničku. Podmínkou je, aby obsahovaly stanovená slova. Fantazii se meze nekladou.

Varianta Junior pro děti 7–11 let.
Povídačky jsou jednoduchou, vtipně navrženou a krásně ilustrovanou hrou, která podpoří vaši komunikaci s dětmi, rozvíjí slovní zásobu, paměť i fantazii. Poskytuje také příležitost věnovat se důležitým tématům daného věku dítěte, tím ho učit, ale i poznávat. Díky vzájemné otevřenosti posílíte svůj vztah s dětmi a vzájemnou důvěru.

Povídačky mohou posloužit i jako pomůcka do menší dětské skupiny, například ve školkách.

Hra je nyní k dispozici také v elektronické podobě pro iPhone a iPad.

Tuto hru ilustrovali Marcela a Luboš Walterovi.












Autorka hry Andrea Löflerová představuje Povídačky na krátkém videu:



Odkazy:


***

Žádné komentáře: