Hospodářské noviny věnují deskovým hrám celou přílohu

Česká média začínají moderním společenským hrám věnovat větší pozornost. Dnešní vydání Hospodářských novin jim věnuje dvanáct stran přílohy IN magazín. Najdete zde mimo jiné prototyp hry Bojovníci z Titanu, kterou si můžete vyzkoušet, stačí si najít 16 žetonů. Jeden článek již vyšel na stránce iHned.cz. Věnuje se hrám, které byly letos oceněny v rámci Hry roku. Můžete si přečíst také rozhovor s Martinem Mojžíšem, mistrem světa v Carcassonne, nebo o tom, jak vznikla hra Monopoly, či o mankalových hrách. Ale to není všechno. Například rozhodovací graf vám pomůže vybrat správnou deskovou hru pro vás.

Hra Bojovníci z Titanu prošla soutěží autorů her, kterou každý rok pořádá Česká deskoherní společnost. Tato hra je určena pro dva hráče a trvá zhruba 15 minut. Hráči se snaží přesunout své kameny na protější stranu herního plánu. Mohou využít jednoduchý pohyb o jedno políčko, tlačení včetně vytlačení soupeře mimo plochu a skok, který také soupeře vyřazuje. Autory hry jsou Martin Illek a David Kotin.

Přehledný článek seznamuje čtenáře s hrou Terra Mystica, která získala ocenění Hra roku 2013, ale i s ostatními letos nominovanými hrami v rámci této ceny (Milostný dopis, Zeměplocha: Ankh-Morpork, Vládce Tokia, Tzolk´in: Mayský kalendář). 

Správnou hru pro vás si můžete vybrat díky pomůcce Jak si vybrat deskovou hru. Hrajete s dětmi? Je vás hodně? Máte postřeh? Chcete skutečnou bitvu mozků? Co máte ve hře ráci (akci, soupeření, spolupráci, přímý konflikt)?

Pěknou hru si můžete vybrat také ze staré dobré klasiky: Bluff, Želví závody, Abalone, Osadníci z Katanu, Da Vinci Code.

Odkazy:
Související články:
***

Žádné komentáře: