Chystá se: MindOK připravuje řadu novinek (2013)

Po velkých hrách Rialto a Terra Mystica, které představil MindOK na jaře, se můžeme těšit na několik her určených více pro zábavu a více hráčů. Za pozornost stojí především rychlé karetní hry Milostný dopis (Love Letter) a Strašidláci (Ghooost!), které jsou přístupné širokému okruhu zájemců. Nebudou chybět ani dvě rozšíření ke kooperativní hře Záchranáři: Boj s ohněm, rozšíření úspěšné vyprávěcí hry Příběhy z kostek a nové Smart Games pro jednoho hráče.

Není to však všechno. Náročnější hráči ocení připravovanou hru 1989: Dawn of Freedom, což je pokračování Studené války. Hra vás umožní prožít události roku 1989 ve střední a východní Evropě.

MindOK připravuje také nové vydání karetní hry Citadela, které by mělo být k dispozici do konce června. Tato nová edice vyšla loni v Německu. Na rozdíl od původního vydání obsahuje 15 nových akčních karet, které je možné zapojit do hry a zvýšit tak její variabilitu. Citadela je určena 2–7 hráčům.

Oblíbené hry od Smart Games pro jednoho hráče rozšíří nové kousky: IQ Link, 3 Náklaďáky, Žravé příšerky, Vikingové v bouři, Vodní svět, Tangramy: zvířata, Angry Birds: Útok, Angry Birds: Staveniště (viz obrazová příloha).

Příběhy z kostek: Výpravy, Zločin, Kouzla, Pravěk
Výpravy jsou samostatně hratelné rozšíření hry Příběhy z kostek, která podnítí vaši fantazii. Nové kostky přinesou nové symboly, které vás pomohou vyprávět nové příběhy, záležet bude jen na vaší představivosti. Zahrát si můžete v téměř neomezeném počtu hráčů. Hra měla loni zasloužený úspěch, proto se můžete těšit i na další nové kostky v rámci malých rozšíření po třech kostkách, a to Zločin, Kouzla a Pravěk. Rozšíření k Příběhům z kostek by měla být k dispozici v průběhu srpna.

Odkazy:
Milostný dopis 
Tato hra je důkazem, že dobrá hra nemusí být založena na velkém množství materiálu. Milostný dopis obsahuje celých 16 karet. S hrou jste se mohli setkat loni v Essenu pod názvem Love Letter. Dobré hodnocení hry se již promítlo do několika ocenění. Cílem ve hře je doručit milostný dopis princezně Anetě dříve, než se to podaří druhým. K úspěchu ve hře uplatníte především dedukci, odvahu, ale i štěstí. Hra je určena 2–4 hráčům. Zahrajete si ji do 20 minut. Hra Milostný dopis bude k dispozici v průběhu srpna. 

Odkaz:
Strašidláci
Je to letošní novinka od Richarda Garfielda (autora her jako Magic, Netrunner, Vládce Tokia), kterou původně připravilo francouzské vydavatelství IELLO pod názvem "Ghooost!". Jde o jednoduchou karetní hru pro 2–6 hráčů na halloweenské téma. Vaším úkolem je vyhnat z vašeho domu všechny strašidla dříve, než se rozední – zbavit se všech karet. Ostatní hráči vám tom budou bránit. Hra slibuje zábavu pro široký okruh hráčů. Hru můžeme očekávat v průběhu srpna.

Odkaz: Ghooost! na BGG (en)

V hlavní roli 
Bude se jednat o párty hru se známými osobnostmi. V originále se hra jmenuje Somebody to... Jejím autorem je Reiner Knizia (autor her jako Genial, Amun-Re, Ra, Blue Moon). Zajímavostí je, že hra vyjde u nás a v Polsku dříve než ve světě. Hru můžeme očekávat v průběhu srpna.

Rozšíření hry Záchranáři: Boj s ohněm
Oblíbili jste si kooperativní hru Záchranáři, ve které zachraňujete oběti z hořícího domu? Pak by vám neměla ujít připravovaná rozšíření. Během srpna budou k dispozici hned dvě, a to Velkoměsto (Urban Structures) a 2. podlaží (2nd Story). Přinášení především nové herní plány, ale také nová pravidla pro zásahy v neobvyklých objektech.

Odkazy:
1989: Dawn of Freedom
Jednou z nejočekávanějších novinek letošního roku bude zajisté toto pokračování Studené války (u nás vyšla loni). Překlad je již hotov a jedná se o to, kdy se hra dostane do výroby do obchodů. Pokud vše půjde dobře, měli bychom se jí dočkat do konce roku.

Jedná se o strategickou hru pro dva hráče, která je určena především těm náročnějším. Zavede vás do střední a východní Evropy v revolučním roce 1989, který znamenal mimo jiné konec sovětské nadvlády v této části světa a ukončení studené války. Hra využívá obdobný systém jako Studená válka. Jeden hráč představuje komunistu, který se snaží udržet mocný aparát komunistického státu, druhý demokrata, jehož cílem je vytvořit občanskou společnost. Soupeří se tedy i o Česko a Slovensko.

Hru 1989: Dawn of Freedom vydalo v loňském roce vydavatelství GMT Games.

Odkaz:

Související články:

Obrazová příloha











***

Žádné komentáře: