Afrika, Pravěk a Kronika panství právě vyšly

Hned s několika novinkami najednou se ohlásila společnost Albi. Pořídit a vyzkoušet můžete rodinné hru Afrika, náročnějším hráčům jsou určeny hry Kronika panství a Pravěk a těm, kdo si rádi prověří své znalosti, je určena hra Zlaté Česko, otázky a odpovědi. Příznivci Osadníků z Katanu se dočkali nové samostatné hry Obchod v Evropě.

Každá z těchto her si najde své příznivce. Vypadají pěkně a příjemně se hrají. Pokud uvažujete o nové hře na léto, pak máte na výběr z pěkné skladby her. Mezi jejich autory jsou  zkušení tvůrci: Michael Schacht, Friedemann Friese, Klaus Teuber.

Afrika – rodinná hra pro 2–4 hráče od 8 let, herní doba: do 60 minut

V této cestovatelské hře se vydáte jako dobrodruzi na africký kontinent a budete se snažit splnit podmínky vypsaných expedic. Za splněné expedice, získané poklady a peníze obdržíte body, které rozhodnou o vítězi. Po mapě se pohybujete pomocí cestovatelských karet a díky pomocníkům. Ve svém tahu si můžete dobírat cestovatelské karty, nakupovat karty s poklady či pomocníky nebo cestovat.

Autorem hry je Michael Schacht. Můžete znát například jeho hry Zooloretto, China.

Pravěk – lehčí strategická hra pro 2–6 hráčů od 12 let, herní doba: cca 60 minut

V této hře se může vžít do lovců mamutů, které můžete znát z populárních knížek Eduarda Štorcha. Budete pečovat o svůj klan a rozvíjet ho. Zvítězí totiž ten, kdo se jako první rozroste do požadované velikosti. Nezbytnou podmínkou je obstarání dostatku potravy, ale také zlepšování dovedností a objevování nových technologií, používat oheň, řeč, zemědělství.

Autorem hry je Friedemann Friese. U nás je nejpopulárnější jeho hra Vysoké napětí. Hra vyšla pod názvem Funkenschlag: Die ersten Funken.

Osadníci z Katanu: Obchod v Evropě – samostatná hra z rodiny Osadníků pro 3–4 hráče od 12 let, herní doba: 60–120 minut

Osadníci vás zavedou do světa obchodu ve středověké Evropě. Budete stavět obchodní kanceláře a dopravovat zboží pomocí obchodních karavan zákazníkům. Musíte být rychlejší než konkurence, jen tak uspějete. Zvítězí ten, kdo jako první postaví všechny obchodní kanceláře a doručí všechno své zboží zákazníkům.

Autorem hry je Klaus Teuber. Kromě série her Osadníků z Katanu můžete znát jeho hry Anno 1503, Löwenherz.

Zlaté Česko, otázky a odpovědi – znalostní hra pro 2–6 hráčů od 12 let, herní doba: cca 45 minut

Hra navazuje na populární Česko – otázky a odpovědi. Přináší nové kategorie otázek, které jsou rozděleny do šesti okruhů: osobnosti, kultura, ze školních lavic, vlastivěda, česká NEJ a různé. Druhá strana herního plánu vám umožní si zahrát dobyvatelskou verzi hry. Dobývat budete hrad Karlštejn a vaší municí budou znalosti, odměnou zlaťáky.


Kronika panství – strategická hra pro 2–4 hráče od 12 let, herní doba: 60–120 minut

I tato hra vás zavede do minulosti. Dá vám okusit životní radosti a strasti venkova, jeho života běhu. Budete řídit osud své rodiny a usilovat o to, aby se dostala do vyšších kruhů společnosti. Svou neúprosnou roli ve hře hraje čas, takže se s některými členy rodiny budete muset i rozloučit (jako v životě). Rozhodnete například, na jakou životní dráhu se vydá ten který člen rodiny – řemeslník, mnich, radní. Hra dává mnoho možností.

Autory hry jsou Inka a Markus Brandovi. Vyšla v roce 2011 pod názvem Village.

Odkazy:
Související články: 

***

Žádné komentáře: