Zářijový Zpravodaj Světa deskových her

Nejnovější číslo Zpravodaje, již třetí v pořadí, přináší opět pěknou porci čtení o deskových hrách. Rubriky a jednotlivé části získaly svůj tvar, takže zde opět najdete Koutek hlavolamů, Recenze, Ze života herních klubů či Stránky z herní historie. Pokud do Zpravodaje nahlédnete poprvé, Redakční sloupek vás rychle zorientuje.

O čem konkrétně se tedy dočtete. Nahlédnete do dílny Smart Games, jejíž hlavolamy patří k nejlepším na trhu. Přesvědčíte se, že výborné hlavolamy jsou i pro děti, například Catle Logic a Camelot Junior.

Recenze vás zavede do vodní zoo a představí vám Aquaretto. Třeba vás přesvědčí, že nová hra může být lepší než předchůdce - Zooloretto. Druhá recenze vám ukáže Cestu kolem světa za 80 dní. Je to hra, jejíž české vydání připravil MindOK. Obě zmiňované hry jsou výborné pro rodinné hraní. Dále se seznámíte s hrou On the Underground z prostředí londýnského metra, karetní hrou 4 in 1 (Čtyři v jednom) a hrou Blokus.

Stránky z herní historie připomínají desetileté výročí Gipf projektu. Aktuálnost potvrzuje i blížící se Mistrovství světa v Gipf projektu, které proběhne na Deskohraní v Praze 2.-5. října. U každé z šesti her projektu najdete stručnou charakteristiku a na závěr přehled jednotlivých vydání.

Na závěr opět najdete Kalendář herních novinek, které v nejbližší době u nás vyjdou. V říjnu by měla například vyjít hra pro dva Mr. Jack, v listopadu Space Alert a v prosinci Pandemic.

Pokud si Zpravodaj vytisknete, získáte pestrou brožurku, na které je vidět kus zdařilé práce. To už je ale na vás, zda si ji vytisknete, nebo zůstanete u monitoru.

Odkazy:
Související články:
***

Žádné komentáře: