Through the Ages získala světové ocenění

IGA

Hra Through the Ages. A story of civilization od Vládi Chvátila získala prestižní ocenění International Gamers Awards v kategorii strategická hra pro více hráčů. Stala se tak vůbec první ryze českou hrou, která byla oceněna významnou světovou cenou. Je třeba připomenout, že toto ocenění patří především autorovi hry, ale nemenší měrou i všem lidem, kteří se podíleli na jejím vydání a prezentaci na loňském veletrhu her v Essenu (vyšla v nákladu 500 ks). Jejich zásluhou herní svět ví, že i u nás vznikají kvalitní hry, které stojí za pozornost. Doufám tedy, že se prosadí i další české hry a že se najdou i další autoři. Vláďovi Chvátilovi patří gratulace s přáním, aby i další jeho hry byly úspěšné - tedy, aby se hrály :-)

CivkaCenu International Gamers Awards vyhlašuje skupina herních odborníků z celého světa, z USA, Austrálie, Itálie, Rakouska, Anglie, Německa, Holandska (zde najdete přehled všech členů). Nejprve probíhá nominace her ve dvou kategoriích: strategická hra pro více hráčů a strategická hra pro dva hráče. Z nominovaných her je pak zvolena vítězná hra v každé kategorii.

Mezi nominovanými hrami pro více hráčů byly: Age of Empires III (Glenn Drover), Canal Mania (Steve a Phil Kendall), Colosseum (Wolfgang Kramer & Markus Lübke), Die Baumeister von Arkadia (Rüdiger Dorn), Die Säulen der Erde (Michael Rieneck & Stefan Stadler), Factory Fun (Corne von Moorsel), Imperial (Mac Gerdts), Jenseits von Theben (Peter Prinz), Notre Dame (Stefan Feld), Through the Ages (Vláďa Chvátil), Yspahan (Sebastien Pauchon).

V kategorii nejlepší strategická hra pro dva hráče získala cenu hra Mr. Jack, autory jsou Bruno Cathala a Ludovic Maublanc.

Odkazy:

***

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Neposlal by mi někdo pravidla této hry (stačí i v angličtině) na e-mail: Celebii@seznam.cz nebo alespoň nedal odkaz sem? Byl bych moc vděčný.

Anonymní řekl(a)...

Tahle hra si to určitě zaslouží - sice bych asi za vítěze vybral Imperial, ale Through the Ages je rovněž špička.

Moje recenze: http://trupik.aspweb.cz/deskove-hry/through-the-ages.aspx