CGE - nové vydavatelství představuje své hry

Na českém herním nebi vysvitla nová hvězda – Czech Games Edition. Nové české vydavatelství se bude zaměřovat především na vydávání českých her pro zahraniční trhy, ale slibuje, že nebude zapomínat ani na české mutace. Příprava vydání letošních dvou her již finišuje. První se jmenuje Šestiměstí a jejím autorem je Vladimír Suchý, autorem druhé, která má pracovní název Raketky (Galaxy Trucker), je Vláďa Chvátil. Graficky hry připravuje Filip Murmak, který je autorem grafické podoby loňské Through the Ages. Obě hry budou prezentovány na herním veletrhu v Essenu. Již nyní se můžete podívat na první jejich obrázky na webu vydavatelství. Pokud si vybranou hru či obě předobjednáte již nyní, získáte výraznou slevu (možnost předobjednávky již skončila, hry budou k dispozici začátkem října). Ukázky obou her najdete na webu CGE.

Šestiměstí zavede hráče do 15. století, kdy se šest lužických měst spojilo, aby se společně bránila husitským spanilým jízdám. Hráči představují mladé ctižádostivé šlechtice, kteří v těchto městech vybírají pro krále daně. Chtějí prokázat své schopnosti a zalíbit se králi, současně ale získat i podporu stavů. Vyhraje ten, kdo získá nejvíce přízně.

Raketky naopak míří do vzdálené budoucnosti, kdy se bude cestovat až na okraje galaxie. Hráči v roli vesmírných dobrodruhů sestavují vlastní rakety a vydávají se za riskantním obchodem na periferii galaxie. Buď jim přinese pohádkové bohatství, nebo dluhy do konce života.

Po CBG je tu další subjekt, který bude českou herní scénu reprezentovat v Essenu. Přejme jim, ať jsou hodně vidět :-)

Odkaz:
***

Žádné komentáře: