Novinka: Port Royal – Rozšíření

Oblíbenou karetní hru Port Royal, kterou vydal MindOK, si můžete nyní obohatit o nové karty a kontrakty, a to díky rozšíření. To navíc umožňuje i kooperativní variantu, ve které hrajete společně proti hře, a sólovou variantu pro jednoho hráče.

Kontrakty představují úkoly, jejichž splněním získáte určitou odměnu v podobě peněz a také body navíc. Úkoly jsou celkem pestré. Musíte mít ve svých službách postavy uvedené na kartě kontraktu, postavy s minimálně 3 symboly šavlí nebo provedenou alespoň jednu expedici. Další jsou pak zajímavější. Abyste úkol splnili, musíte si vzít z přístavu 3 fregaty, ale bez peněz, u jiného úkolu 2 galeony. Další úkol splníte, když vám v roli aktivního hráče v přístavu zakotví lodě alespoň tří různých barev (a to 2x během hry).

Rozšíření hry Port Royal rozhodně stojí za vyzkoušení. Pokud základní hru máte, pěkně vám ji zpestří. Navíc do hry můžete přibrat i další hráče, kteří nevyhledávají soutěživé hry, a zahrát si s nimi kooperativní variantu. Ta se také dobře hodí pro hru s dětmi.

Odkazy:
***

Žádné komentáře: