Chystá se: Slovní jízda

Začátkem června vyjde v češtině párty hra Word on the Street. Albi ji připravilo pod názvem Slovní jízda. Tato hra je určena pro 2–8 hráčů od 12 let, ale zvládnou ji i mladší hráči. Vaším úkolem je vymyslet správné slovo na dané téma, a zároveň takové, které bude obsahovat potřebná písmena. Může to být oříšek, ale zároveň pobaví celou rodinu a procvičí slovní zásobu.

Slovní jízdu si můžete zahrát v týmech nebo každý sám za sebe. Cílem je přetáhnout na svou stranu osm písmen z herní desky, která má podobu silnice rozdělené na několik pásů. Uprostřed leží kartičky s písmeny. Tým, který je na řadě, si vezme kartu, která mu určí téma, například „druh ovoce“ nebo „něco, co mají hráči na sobě“. Má 30 sekund na to, aby zvolil slovo odpovídající zvolené kategorii. Pak přesune písmena z hrací desky, které slovo obsahuje, na svou stranu. Pokud je odpovědí slovo „banán“, posune tým písmena B, N a N.

Na portálu Hrajeme.cz se nyní můžete zúčastnit soutěže o tuto hru a získat ji ještě před tím, než se objeví v obchodech.

Odkazy:
***

Žádné komentáře: