Videomagazín Deskofobie slaví první narozeniny

Před rokem začali dva nadšenci – Jeník a Petr – vytvářet videomagazín o moderních deskových hrách a nazvali ho Deskofobie, s podtitulem Nemějte strach z deskových her. Byl jsem zvědav, zda se jim podrží udržet čtrnáctidenní periodicitu, jak si předsevzali. Těší mě, že ano. Deskofobie je vydařený projekt, který stojí za to sledovat. V každém zhruba půlhodinovém díle se dozvíte, co nového se dostává na pulty (specializovaných) obchodů, a můžete se podívat na recenzi vybrané hry.

Deskofobii a jejím tvůrcům držím palce, aby se jim dařilo i v dalším roce a letech :-) Především, aby každý nový díl byl plný zajímavých informací o hrách a aby měl zdravý nadhled, který vyváží osobní přístup a názor. Oceňuji velkou práci, která je vidět za přípravou každého dílu. Jen tak dál.

Mezi recenzovanými hrami najdete především ty, které oceňují především náročnější hráči, s komplexnějšími pravidly nebo výraznější atmosférou (například City of Horror, Kemet, Eclipse, Terra Mystica). Můžete si tak udělat obrázek i o hrách, s nimiž byste se jinak třeba ani nesetkali.

Deskofobie začala vysílat 18. září 2012. Od začátku ji připravují Jan Plachý a Petr Čáslava. Před dvěma měsíci získali posilu v osobě sympatické Kateřiny. Pokud se s nimi chcete potkat i osobně, máte příležitost koncem září na akci Deskofobie LIVE 2013, která se uskuteční 27.–29. 9. v Chotěboři.

Videopozvánka na setkání všech příznivců Deskofobie a deskových her vůbec:




Přehled recenzovaných her a speciálních dílů (odkaz na video na YouTube):

Odkazy:
***

Žádné komentáře: