Vychází Střepy snů - nové české RPG

Kdo by neměl rád příběhy, vyprávění, dobrodružství a nechtěl by je zažít na vlastní kůži. Většina moderních deskových her vám takovou možnost do určité míry nabízí. Stáváte se na chvíli dobrodruhem, obchodníkem, rytířem, vědcem. Většinou je ale příběh spíše v pozadí hry, vytváří rámec, prostředí, které hře dává správnou atmosféru. Intenzivněji příběh můžete prožít ve hrách, kde ho sami tvoříte.

Jedná se o RPG (role-playing games, rolové hry). Nejznámějšími zástupci těchto her jsou Dungeons & Dragons nebo Dračí doupě. Hráči přijímají role zvolených postav a společně skrze vyprávění tvoří jejich příběh. Mohou tak zažít podobná dobrodružství, jaké znáte z románů a filmů. Do této rodiny patří nová česká hra Střepy snů, jejíž vydání se připravuje na 15. července.

Hra Střepy snů je určena 2–5 hráčům. Každý hráč má jednu postavu, kterou postupně rozvíjí. Postavy mají různé touhy a cíle. Na hráčích pak je, jak se jim je podaří naplnit. Možné je téměř vše, otázkou ale je, jaká cena za to bude zaplacena. Pokud si hru chcete vyzkoušet, můžete si stáhnout zkrácenou verzi.

Distributorem hry je Altar. Křest proběhne v sobotu 18. července na GameConu v Pardubicích. Zde také proběhne první veřejná sehrávka.

Odkazy:
***

Žádné komentáře: