Předvánoční novinky od Corfixu

CorfixMezi předvánočními novinkami naleznete mnoho her, které přichystal brněnský Corfix. Představí je Kamil Smola.

Jaké herní novinky jste připravili pro vánoční trh?
Novinek je plno, uvedu alespoň příklady z naší nabídky:
  • deskové hry - Bukanýři, Cartagena 2, Zloděj z Bagdádu, Salamanca, Haste Bock?, Walhalla, Il Principe, Čingischán, Terra Nova, Na palmě (Auf die Palme),
  • dětské deskové hry - Los Mampfos,
  • abstraktní deskové hry - Pente,
  • karetní hry - O koruně a límci (Um Krone und Kragen), Slon v porcelánu (Elephant in Porzellanladen), Sitting ducks, Bylo tu, není tu (Null and Nichtig), Megastar, Relikt.
Mimo tyto hry do konce roku doplníme nabídku o rozšíření ke hře Niagara (Duch Řeky), o hru Shogun a hru Alhambra - hra v kostky, což je zajímavá alternativa ke hře Alhambra s kostkami, ale současně je možné ji hrát i jako rozšíření samotné hry Alhambra.

Které z nových her byste chtěli obzvláště doporučit a proč zrovna je?
Haste Bock?Myslím si, že všechny nové hry v naší nabídce jsou zajímavé a je těžko některou označit za výrazně lepší než ty druhé - záleží na vkusu a zájmu každého hráče. Velká část z nově nabízených her patří k náročnějším strategiím, čemuž odpovídají i ceny her. Zatím mohu z ohlasů i vlastní zkušenosti říct, že z deskových her se hodně líbí hra Haste Bock (spíše abstraktní typ hry pro více hráčů s velmi hezky provedenými ovečkami). Kdo si oblíbil základní hru Cartagena, zajisté rád vyzkouší její další variantu, avšak i strategie Il Principe, Walhalla, Salamanca, Čingischán, Bukanýři nebo Zloděj z Bagdádu hráče, kteří chtějí vyzkoušet něco nového, jistě potěší.


O koruně a límciZ karetních her mohu doporučit hru O koruně a límci, což je skvělá kostková strategie s velmi hezky udělanými kartami. Z dalších karetních her ještě určitě mohu doporučit hru Slon v porcelánu - hra má rychlý spád a napětí.
Milovníky abstraktních her pro dva určitě potěší hra Pente, která má velmi hezký design, a i když využívá známý princip, nijak to hře neubírá na atraktivitě ani prožitku ze hry.


Máte v nabídce také hry děti mladší 10 let?
Naprostá většina her v naší nabídce je určena hráčům od 8 nebo 10 let, ať již se jedná o deskové, karetní, popřípadě abstraktní hry. Několika výjimkami v novinkách jsou hry Il Principe a Walhalla, které jsou určeny až pro hráče starší 12 let.

Los Mampfos Z čistě dětských her máme nyní nově hru Los Mampfos - což je hra s nenasytnými oslíky. V Německu byla nominována na letošní Dětskou hru roku.



Jaká hra je tvá nejoblíbenější nebo kterou nejradši hraješ?
Nemohu říct, že bych měl nějakou nejoblíbenější hru. Rád si zahraji jak abstraktní hry (z této oblasti si mi líbí především hry Gipf projektu), tak méně či více náročné strategie (ať již se jedná o hry z naší nabídky či nabídky konkurence), ale také různé oddechovky, včetně her dětských :-) Vždy záleží spíše na partě, která se sejde a aktuální náladě.

Odkaz:
  • Corfix - distribuce deskových a společenských her
***

Žádné komentáře: