Novinka: Talisman – dobrodružství meče a magie

Legendární Talisman se vrací. Blackfire připravil české vydání podle revidované čtvrté edice hry, a to je již k dispozici. Můžete se díky tomu stát součástí příběhů o hrdinských činech, překonávání překážek, kouzlech a pokladech. Hra je určena pro 2–6 hráčů, kteří v roli hrdinů soupeří o to, kdo se stane vládcem říše Talismanu. Díky přístupným pravidlům si zahrajete i s dětmi od 8 let. Jedná se ale o epickou hru, takže musíte počítat s delším herním časem.

V Talismanu má každý svou postavu, kterou si může vybrat ze čtrnácti možností. Můžete se například stát válečníkem, čarodějkou, druidem, bardem, trpaslíkem. Každá postava je jiná, má své zvláštní schopnosti a přednosti, ale také slabiny. Pokud chcete uspět, musíte svou postavu rozvíjet, posilovat a dobře vybavit. Jen tak se můžete vypravit do vnitřních regionů, abyste našli Korunu moci a zvítězili nad ostatními hráči.

Talisman je dobrodružná hra zasazená do fantasy světa plného nebezpečných příšer a kouzel. Je to jednoduchá hra na hrdiny (RPG), ve které procházíte daným světem, sbíráte předměty, bojujete s příšerami a vylepšujete svou postavu. Během hry se nebudete utkávat jen s nestvůrami, ale i ostatními hráči. Herní plán světa je opravdu velký a krásně graficky vyvedený, takže zabere celý stůl. Tato edice také obsahuje plastové figurky, které umocňují atmosféru hry.

Herní doba roste s počtem hráčů, ale můžete hrát i podle alternativních pravidel a hru díky nim zkrátit. Náhoda hraje velkou roli. Nové pravidlo umožňuje občas přehodit nepovedený hod kostkou, a tak vliv náhody zmírnit.

Odkazy:
Související články:
***

1 komentář:

martyn řekl(a)...

budu vychadzat aj rozsirenia v cestine ?