Novinka: Vychází Mayský kalendář

Náročnější hráči se dočkali českého vydání hry Tzolkin: Mayský kalendář, kterou vydal MindOK ve spolupráci s CGE. Úspěch tato hra zaznamenala již na veletrhu her v Essenu, kde byla hodně vidět. Je to strategická hra pro 2–4 hráče, která originálním způsobem využívá mechanismus umisťování na akce. Hra má přitažlivé téma, které vás zavede do Ameriky v období Mayů, a velmi pěkné grafické zpracování.

Hráči představují různé mayské kmeny, které mezi sebou soupeří. Musí zajistit dostatek jídla, staví chrámy, získávají křišťálové lebky. Cest k vítězství přitom existuje mnoho. Zvítězí ten, jehož kmen se bohům zalíbí nejvíce.

Hra přináší dynamický způsob umisťování dělníků na akce. Na herním plánu je šest propojených ozubených kol. Střední odpočítává herní čas, pět menších dává hráčům různé možnosti. Ne však okamžitě. Nasazená figurka se s každým otočením posune k dalšímu akčnímu políčku, které poskytuje hráči silnější efekt. Akci totiž hráči vykonají až v okamžiku, kdy figurku sbírají z plánu. Mnohdy se vyplatí počkat.

Mayský kalendář představilo CGE letos na veletrhu her v Essenu. Autory jsou Simone Luciani a Daniele Tascini z Itálie.

Odkazy:
Související články:
***

Žádné komentáře: