Dobble je tu v českém vydání

Česky vyšla další pozoruhodná postřehová hra Dobble. Ve specializovaných obchodech se tato hra objevila již v loňském roce a stala se velmi oblíbenou a jednou z nejžádanějších. Nyní je dostupnější i díky českému vydání, které připravila společnost Blackfire.

Dobble se vyznačuje jednoduchými a variabilními pravidly, a především originálním provedením. Plechová krabička obsahuje kulaté karty s různými obrázky. Každé dvě karty obsahují jeden stejný obrázek, a ten se snažíte co nejrychleji najít.

Dobble si dobře zahrajete již ve dvou hráčích, ale více hráčích si užijete více legrace. V pravidlech najdete hned pět variant hry. Krabička obsahuje 55 kulatých karet, z nichž vytvoříte společný sloupeček a karty z něj odebíráte, abyste jich získali co nejvíce. Nebo má každý hráč svůj a karet se zbavuje. Varianta "Horká brambora" je nejakčnější.

Dobble je rychlá a zábavná hra, kterou si dobře zahrajete s dětmi i dospělými. Doporučený věk je 6 let, ale s úspěchem ji hrají i předškoláci. Vzít si ji můžete kamkoliv a zahrát téměř kdekoliv. Doporučuji vyzkoušet.

Pět variant hry (převzato ze stránky Světa deskových her):
  1. Každý hráč dostane jednu startovní kartu. Z ostatních karet vytvoříte sloupec lícem nahoru. Všichni hráči současně se nyní snaží najít shodný obrázek mezi svojí startovní kartou a kartou na vrcholu balíčku. Hráč, který shodu objeví jako první, řekne jméno obrázku. Kartu si vezme a položí ji na svoji startovní kartu. Nyní všichni hráči hledají shodu mezi novou horní kartou prostřední hromádky a kartou na vrcholu své hromádky. Vítězí samozřejmě hráč, který má na konci ve své hromádce nejvíce karet.
  2. Doprostřed stolu položte lícem nahoru jednu z karet. Ostatní karty si hráči rozdělí mezi sebe a vytvoří z nich hromádku před sebou (lícem nahoru). Nyní se všichni snaží postupně karty ze své hromádky přesunout na hromádku vytvářenou doprostřed stolu.
  3. Nejzábavnější je varianta "Horká brambora", ve které vždy každý hráč dostane jednu kartu rubem nahoru. Kartu hráči drží v ruce a na signál ji všichni otočí lícem nahoru. Nyní se snaží kartu podstrčit některému soupeři tím, že najdou a pojmenují společný obrázek. Kartu ihned poté položí na soupeřovu. Hráč, kterému zbydou jako poslednímu všechny karty v ruce, si je odloží stranou jako trestné body.
  4. Doprostřed umístěte jednu kartu lícem nahoru. Každý hráč dostane po jedné kartě rubem nahoru. Všichni najednou svoji kartu otočí a položí před sebe. Nyní se všichni snaží získat co nejvíce otočených karet objevením obrázku shodného s kartou uprostřed stolu. Po rozebrání všech karet si hráči z balíčku vezmou další karty.
  5. Poslední varianta se podobá první. Rozdílem je, že hráči nyní hledají shodný obrázek ne pro svoji horní kartu, ale pro kartu některého ze soupeřů. Při objevení shody, vrchní kartu z balíčku uprostřed dají na vrcholek hromádky právě tomuto soupeři. Na konci hry vítězí hráč, který má ve svém balíčku karet nejméně.

Odkazy:
Chcete si hru Dobble koupit?

Dobble lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>


***

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Caute! Teraz je hra Dobble dostupna aj nas Vas telefon. Staci si ju stiahnut a uzivat hranie!
https://play.google.com/store/apps/details?id=sk.elitebrothers.couplem