Tip: Crossboule aneb s míčky kamkoliv

Možná jste si taky říkali, že se vám nechce "tahat" s petanquem. Přitom byste si chtěli něco zahrát u vody či v parku. Mám pro vás dobrý tip. Vyzkoušejte hru Crossboule. Ta splňuje i další požadavky. V současném aprílovém počasí se hodí i do bytu či tělocvičny. Prověří vaši zručnost, ale užijete si s ní hodně legrace. Nejste při tom omezeni žádným prostředím či vymezeným prostorem.

K dispozici máte tři látkové míčky s náplní z pevných zrníček. Snažíte se je umístit co nejblíže k malému míčku. 

Crossboule je akční hra založená na zručnosti, kterou si zahrajete v jakémkoliv prostředí, doma, na zahradě, v parku, na hřišti. Každý hráč má tři míčky, které postupně hází k malému míčku. Ten má podobnou funkci jako košonek ve známé hře petanque.

Sada obsahuje "košonek" a šest míčků
ve dvou barevných podobách.
Pravidla jsou jednoduchá. Po odházení všech míčků si hráč, jehož míček je nejblíže "košonku", přičte bod. Podle výsledné "figury" může získat až 5 bodů (za míčky, které se košonku dotýkají). Set vyhraje ten, kdo dosáhne 13 bodů. Jedno utkání se přitom hraje na dva vítězné sety. Proti sobě stojí dva hráči či týmy. Stejně jako v petanque hraje vždy ten, kdo má svůj míček momentálně od "košonku" dále.

Jedna sada obsahuje míčky pro dva hráče, pro každého tři. Zahrát si můžete i ve více hráčích, potřebujete však alespoň dvě sady. K dispozici je několik barevných verzí. Na výběr máte Downtown, Jungle, Beach (vyšly 2011), Mountain, Space, Desert (vyšly 2012).

Míčky jsou skladné, lehké, můžete si je vzít kamkoliv. Hodí se i pro hraní doma v bytě. Členitost prostředí/bytu není na škodu, právě naopak. S míčky se hází velmi dobře. 

Základní informace o hře
  • Autor: Mark Calin Caliman
  • Vydavatel: Zoch Verlag 2011
  • Počet hráčů: 2 (více s použitím různých sad)
  • Herní čas: 20–60 minut
  • Věk: od 6 let (i předškolní děti)
Odkazy:

Chcete si hru Crossboule koupit?

CrossBoule Jungle lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>


Obrazová příloha – způsoby bodování

"Kontakt" je za 2 body.

"Červ" je za 3 body.

"Had" je za 5 bodů.

"Pyramida" je za 5 bodů.

"Květina" je za 5 bodů.

"Král na kopci" je za 5 bodů.

***

Žádné komentáře: