Novinky: Fresco a další nové hry přináší Piatnik

Společnost Piatnik si nejspiš spojíte s oblíbenými Aktivitami či hracími kartami. Připravuje ale i dětské a rodinné deskové hry. Letos Piatnik rozšířil svou nabídku hned o několik velmi pěkných her. Vaší pozornosti by rozhodně neměla uniknout hra Fresco, ve které se hráči jako mistři podílejí na obnově velké fresky.  Hobit je rodinná kooperativní hra na motivy známé knihy J. R. R. Tolkiena, jejímž autorem je Reiner Knizia. Od tohoto autora jsou i další dvě novinky, Monkey Business a Lovci a sběrači. Hra Samarkand vás zavede na Hedvábnou stezku do světa obchodu a karavan. Všechny hry jsou samozřejmě v češtině.


Fresco je velmi pěkná rodinná hra, kterou však nepohrdnou ani zájemci o náročnější hry. Jako mistři vedete své tovaryše, abyste měli co největší podíl na obnově velké fresky. Hra využívá vtipné herní prvky. Když své tovaryše pošlete brzy do práce, zajistíte si lepší barvy, místo v katedrále, ale jejich nálada a pracovní morálka klesne, takže o některého můžete přijít. Méně lidí pak znamená méně akcí a práce. Ve hře si také užijete skutečného míchání barev.

Hra je určena 2–4 hráčům (od 10 let). Základní pravidla jsou jednoduchá. Doplnit je můžete o tři rozšiřující moduly, takže se vám Fresco jen tak neohraje. 

Hobit je hra pro 2–5 hráčů. Hráči doprovázejí Bilba Pytlíka a třináct trpaslíků na cestě za pokladem, který hlídá drak Šmak v Osamělé hoře. Do cesty se jim staví různé překážky, které musí překonávat. Číhají na ně vrci, skřeti, pavouci. Postupně si ale vylepšují své postavy, takže zvyšují své šance na úspěch. Můžete si tak zažít dobrodružnou cestu za trpasličím pokladem.

Vítězem hry se stane ten, kdo získá nejvíce drahokamů.

Lovci a sběrači představují jednoduchou rodinnou hru, která vás zavede do pravěku. Zajistit si obživu nebylo snadné, takže bylo nutné putovat krajinou, nasbírat bobule, ulovit mamuta. Hra je rozdělena na dvě části, letní a zimní. Hrací plán zaplňují žetony, které hráči během každého období sbírají. Na uvolněné místo však již nesmí vstoupit, takže se jejich "životní" prostor postupně zmenšuje (obdoně jako ve hře To je moje ryba). Během léta musíte uložit zásoby do táborů, jinak budete mít méně "lidí" v zimním období. Zvítězí ten, kdo nasbírá nejvíce bodů.

Hra je pro 2–4 hráče (od 8 let). Pravidla si vysvětlíte rychle, nejsou dlouhá ani složitá. 

Monkey Business je česká verze hry Cheeky Monkey. Tato jednoduchá a rychlá rodinná hra potěší nejen děti. Během hry se snažíte "pochytat" zvířata, která se rozutekla po džungli. Na konci za ně získáte body, které určí nejlepšího. Hra probíhá tak, že hráči tahají z pytlíky žetony zvířat, a to tak dlouho, dokud chtějí. Vyrovnají si je do sloupečku před sebou. Když ale vytáhnou některé zvíře podruhé, přijdou o všechny vytažené.

Hra je určena 2–6 hráčům (od 6 let).

Piatnik letos připravil ještě další hry: Atlantis, Samarkand, Jishaku (hra s magnetickými kameny).

Chcete si koupit hru Fresco?

Fresco lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>


Chcete si koupit hru Lovci a sběrači?

Lovci a sběrači lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

***


Žádné komentáře: