Zpravodaj SDH přináší jako bonus tantrixový hlavolam

Vyšlo druhé letošní číslo Zpravodaje Světa Deskových Her. Opět je nabité recenzemi a novinkami o moderních deskových hrách. Ladinek si tentokrát pro čtenáře připravil malé překvapení. Součástí Koutku hlavolamů, kde představuje hru Tantrix, je malý bonus - několik hlavolamů s tantrixovými dílky. Stačí je vytisknout, vystřihnout a můžete hledat řešení.

Seznámit se můžete s celou řadou her, loňských i letošních novinek: Giants, Machu Picchu, Pandemic, Monastery, Pokladnice krále Šalamouna, Tinners‘ Trail, Adios Amigos, Eine Frage der Ähre (Věc cti), Evoluce v krabici. Přečíst si můžete celých jedenáct recenzí. Zpravodaj má opět 24 bohatě ilustrovaných stran.

Rubrika Ze života herních klubů tentokrát nahlédne za dveře Čajového herního klubu v Liberci. Ve druhé části si přečtete o akcii věnované hře Doba kamenná v Plzni. V rubrice Stránky z herní historie si připomenete hry vydané s logem alea, která slaví deset let. Jaká je vlastně historie značky, která do herního světa přinesla například hry Ra, Tadsch Mahal, Puerto Rico, Notre Dame, Im Jahr des Drachen?



Pokud zrovna nemáte mnoho času, pak vám doporučuji otevřít Střípky ze světa her. Dočtete se například, jak je to Age of Steam, o připravovaném rozšíření Agricoly či o dostupné úpravě pravidel hry Brass pro dva. Pro všechny, kdo jsou zvědaví, jaké novinky se chystají, je tu Kalendář herních novinek. CGE připravuje dvě hry Vládi Chvátila, Bezva fintu a Dungeon lords. Albi nabídne Dominion a Ubongo Duel, Corfix dvě hry od Martina Wallace, Steam (upravené vydání Age of Steam) a Rice of Empires, MindOK dětské hry Viva Topo! či Šiki Miky.

Odkazy:

Související články:
***

Žádné komentáře: