Poslední novinky od Albi

Albi

Dnes se podíváme na to, jaké hry se během podzimu objevili v nabídce Albi. Jedná se o celkem pestrou skladbu her, z nichž si může každý vybrat podle svých zájmů a preferencí. Jsou mezi nimi jednak u nás zcela nové hry v českém vydání, jednak reedice her.

Dobyvatelé vesmíruPředevším vyšla karetní hra Race for the Galaxy pod českým názvem Dobyvatelé vesmíru. V této hře prozkoumáváte vesmír, obsazujete planety a vylepšujete technologie. Zjednodušeně řečeno se jedná o něco propracovanější San Juan ve sci-fi hávu. Umožňuje mnoho kombinací a různé strategie. Hra je pro 2-4 hráče a je rychlá, jedna partie trvá okolo půl hodiny.

Evropa: otázky a odpovědiPo hře Česko: otázky a odpovědi je tu další vědomostní hra. Evropa: otázky a odpovědi se soustředí na evropský kontinent. Herní systém je obdobný jako v Česku. Můžete si tedy zábavnou formou ověřit své znalosti minimálně evropského formátu. Hra je pro 2-6 hráčů. Doba jedné partie je okolo 45 minut.

Galaxy Trucker - Velké rozšířeníKdo si oblíbil Osadníky z Katanu, toho potěší, že se v nabídce opět objevilo výborné rozšíření Města a rytíři. Rozšíření Námořníci je plánováno na květen příštího roku. Albi jako partner CGE vydává a distribuuje hry Galaxy Trucker a Šestiměstí, které zaznamenaly úspěchy i ve světě. Pokud mám uniklo první vydání, máte opět možnost je získat. Navíc si za výhodnou cenu můžete předobjednat rozšíření Galaxy Trucker - Velké rozšíření i Šestiměstí - Družina věrných. Obě rozšíření by měla být k dispozici k 15. prosinci, máte tedy šanci je mít pod stromečkem. Ke stejnému datu se připravuje české vydání letošní novinky od Vládi Chvátila Space Alert. Kooperativní hra Pandemic by pak měla vyjít česky k 15. lednu.

EdisonPředevším zvídavým dětem jsou určeny experimentální sady Edison, které umožňují pronikat prostřednictvím jednoduchých, ale názorných pokusů do zákonitostí přírodovědy, fyziky a chemie. Například zjistí, proč letadlo létá, jak vzniká duha, jak fungují sluneční hodiny. Aktuálně jsou k dispozici dvě sady v českém vydání: Moje první experimenty a Fyzika (populární Krystaly jsou momentálně nedostupné).

Odkazy:

***

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

space alert musim mat este tento roook!!! :D

Anonymní řekl(a)...

Škoda, že vydání Pandemicu je stále odkládáno...

Anonymní řekl(a)...

Souhlas s Filipesem. Těšil jsem se na Pandemic pod stromeček (původně měl vyjít říjen/listopad, pak prosinec) - teď je to leden, tak že by v únoru? Bohužel u Albi poměrně běžné; nicméně mám pocit, že poslední dobou vydávají lepší věci než MindOK.