Jarní herní novinky

Citadela - temná zeměNejžhavější novinka jistě potěší všechny příznivce výborné karetní hry Citadela. České vydání rozšíření Citadela - temná země je již na světě. Připravila ho firma MindOK. K původní hře získáte dalších 15 nových fialových karet staveb a 10 nových postav. Součástí rozšíření je také 8 původních postav, abyste je mezi novými nepoznali díky jejich "ohranosti". Rozšíření hru doplňuje o nové možnosti a hru zpestřuje, takže každá partie může být opravdu jiná. Pokud dobře znáte základní hru, po seznámení s novými postavami můžete hned hrát. Začínajícím hráčům však doporučuji nejprve se naučit základní Citadelu.

Kámen - zbraně - papírVláďa Chvátil má na světě další hru: Kámen - Zbraně - Papír. Vydala ji firma Dino Toys. Možná jste se na některé akci setkali s jejím prototypem. Jako knížata budujete každý vlastní hrad, který ochrání pohraničí země. Kdo ho první celý dostaví, zvítězí. Hra využívá myšlenku známé "střihací" hry Kámen, nůžky, papír. Ke stavbě budou potřeba zdroje, a pomůže silná armáda. Ještě připomenu Vláďovu hru Through the Ages, která vyšla ve druhém vydání u firmy Fred Distribution (anglické vydání). Mimochodem, na Board Game Geeku se tato hra vyšvihla již na devátou příčku, což ji v hráčském hodnocení řadí mezi absolutní špičku (8,5 z 10 bodů při 665 hodnocení).

Další novinku připravuje MindOK na začátek dubna. Vyjde česká verze hry Stone Age (Doba kamenná). První dojmy ze hry shrnuje ve svém článku Láďa Smejkal. Očekávanou hrou je také Agricola, jejíž české vydání se připravuje společně s anglickým. Pokud vše dobře půjde, objeví se v první polovině května.

Odkazy:
Související články:
***

Žádné komentáře: