Jarní novinky od Albi

Pilíře zeměNa letošní rok slibuje Albi hned několik zajímavých her plně lokalizovaných do češtiny. Začátkem dubna vyjdou první z nich. Především se můžete těšit na hru Pilíře země (Die Säulen der Erde), která si již získala své příznivce ve světě a byla dobře hodnocena na veletrhu v Essenu 2006. Druhou novinkou pak bude karetní hra Královské rošády (Kabale und Hiebe).

Královské rošádyVe hře Pilíře země se stanete staviteli, kteří se podílejí na vybudování největší katedrály v Anglii. K dispozici máte dělníky a řemeslníky, podporují vás církevní hodnostáři. S jejich pomocí sbíráte body. Zvítězí ten, kdo dokáže nejlépe využít jejich pomoc a omezené finanční zdroje. Hra je určena pro dva až čtyři hráče. Má velmi pěkně grafické provedení a bohatý herní materiál.

Karetní hra Královské rošády by měla potěšit všechny hráče, kteří mají rádi rychlejší, komunikativní hry. Hráči zde představují šlechtice, kteří soupeří na královském dvoře o moc. Využívají přitom pomoc mágů, draků, alchymistů, atd. Hra je určena pro 2 až 6 hráčů, jedna partie trvá okolo 30 minut.

Vysoké napětíDalší novinky připravuje Albi na začátek května. První z nich bude karetní hra, která by se mohla líbit hráčům rychlých, zábavných her. Hra se jmenuje Střelené kachny (Sitting Ducks). Uspět by mohla u partičky podobně naladěných lidiček.

A v květnu se objeví výborný Funkenschlag v české variantě Vysoké napětí. Nejedná se o úplnou novinku, ale o speciální české vydání. Hra bude obsahovat oboustanný herní plán, na jehož jedné straně bude mapa Německa a na té druhé mapa střední Evropy, s městy v Česku, Polsku a Rakousku. Také tato hra bude kompletně v češtině.

Odkaz:
*** Aktualizace 29. 3. 2007 ***

Žádné komentáře: