Semafory ze světa Zeměplochy již vysílají

Pokud patříte mezi znalce světa Zeměplochy, pak budete znát společnost Velká linka a její semaforovou síť, která slouží k odesílání zpráv a je konkurencí Poštovnímu úřadu. Ale nevadí, pokud jste o ní ještě neslyšeli, seznámit se s ní můžete v nové deskové hře Semafory, kterou vydaly REXhry. Určena je pro  2–4 hráče od 8 let. Hra vznikla na motivy knihy Zaslaná poště ze série Úžasná Zeměplocha.

Ve hře Semafory se stanete součástí závodu mezi Poštovním úřadem a společností Velká linka v tom, kdo jako první dokáže doručit zprávu z Ankh-Morporku do Genovy. V kompetitivní variantě budete soutěžit mezi sebou. Zvítězí ten, kdo jako první doručí pětipísmenné slovo ze své semaforové karty. V kooperativní variantě musíte být rychlejší než ankh-morporský pošťák, který běží po cestě na herní mapě.

Herní plán představuje semaforovou ústřednu s dílky lamp, které jsou zapnuty nebo vypnuty a slouží ke kódování abecedy. Každé písmeno odpovídá jedinečnému vzorci, který tvoří zapnuté a vypnuté lampy, a hráči je tvoří na 6 semaforových věžích, které ovládají.

Semafory patří mezi jednoduché, ale přitom variabilní hry, takže si ji dobře opakovaně zahrajete v rodinně i s přáteli. Pokud chcete uspět, musíte neustále sledovat vývoj hry a ostatní hráče. Všichni jsou díky tomu neustále zapojeni do hry. Hra obsahuje kvalitní herní materiál, pevnou hrací desku, dřevěné kostičky, na které nalepíte světla, děrné štítky z pevného kartonu a karty.

Odkazy:
***

Žádné komentáře: