Novinka: Rialto vás zavede do Benátek

Právě vyšla nová hra od Stefana Felda nazvaná Rialto. Tato hra pro 2–5 hráčů je určena širší hráčské veřejnosti. Jedná se o jednodušší hru vhodnou i pro rodinné hraní. Nemusíte mít tedy obavy, není to strategická hra typu Trajana. Rialto vás zavede do Benátek. Budete usilovat o co největší vliv v tomto městě obchodu a peněz. Díky MindOKu má hra českou premiéru současně s tou světovou.
Na rozdíl o předchozích Feldových her se v Rialtu neuplatňují kostky, ale karty. Cílem hry je získat po šesti kolech nejvíce vítězných bodů.Vítězné body hráči získávají například za to, že umístí svého člena do místní rady, za budování mostů či umístění gondol, za speciální budovy. Hrací deska představuje šest čtvrtí Benátek, o něž hráči soupeří.

Každé ze šesti kol má tři fáze: 1. získání karet, 2. hraní karet a provádění akcí, 3. aktivace budov a jejich využití. Ve hře jsou karty šesti typů (například architekt, obchodník). Ve druhé fázi si hráči mohou vybrat, zda chtějí hrát jednu nebo více karet každého typu (v pevně daném pořadí). Například za obchodní kartu si můžete vzít zlato, architekt vám umožní získat budovu.

S hrou se můžete seznámit například v herně Světa deskových her v Praze, a to v úterý 2. dubna od 17 do 20 hodiny.

Odkazy:
Související články: 
***

Žádné komentáře: