Rozšíření Agricoly a další novinky od MindOK

MindOK přichystal na letošek několik novinek. Příznivci Carcassonne si již v polovině dubna budou moci vyzkoušet nové rozšíření Mosty a hrady, které umožní uzavřít i cestu, jež by jinak nešla ukončit, a malá města je možné přestavět na hrady. Agricola, jedna z nejlépe hodnocených her vůbec, se po sérii malých doplňků dočkala skutečného rozšíření. V češtině vyjde pod názvem Sedláci z blat na přelomu dubna a května.

MindOK také připravuje hry, které potěší zejména děti. Jednou z nich je znalostní hru Fauna, ve které hráči určují váhu, délku a místo výskytu na na 360 zvířat. Máte rádi tajemné příběhy? Pak jiste nenecháte ujít Bílé historky, které jsou vhodné i pro děti, a nové díly v sérii Černých historek. Milovníky hlavolamů potěší připravovaná řada her SMART Games.


Agricola: Sedláci z blat obohacují hru o nové možnosti. Abyste mohli svůj statek rozšiřovat, musíte zkultivovat les a vysušit močál, abyste získali prostor pro pastviny a pole. Pomohou vám nová zvířátka - koně, zato při každé sklizni bude potřeba zatopit rodině, aby neonemocněla.

Carcassonne: Mosty a hrady slibuje nové taktické možnosti. Mosty mohou překlenout město či louku, a tak prodloužit cestu, která by jinak nemohla být dostavěna. Hrady pak mohou tvořit opěrný bod moci každého hráče. Vzniknou přestavěním malého města, které dosud přinášelo jen málo bodů. Další výhodu můžete získat díky cestujícím obchodníčkům. Jedná se již o 8. rozšíření. Pro někoho možná moc, pro jiného naopak příležitost dát své oblíbené hře novou šťávu. Stále platí, že je lepší základní hru doplnit o jedno dvě rozšíření, ne více.

Černé historky si našly mnohé příznivce. Nové díly zajistí, že vám vhodné příběhy k odhalování jen tak nedojdou. Černé historky: Skutečné příběhy přináší známé zločiny. Bílé historky jsou variantou pro děti od 8 let. Přináší záhady, ve kterých vystupují duchové a tajemné bytosti. Po krvácích a morbidních příbězích máte k dispozici záhady vhodné pro hru s dětmi. Od května tak může hrát celá rodina.

Fauna je znalostní hra, která byla nominována na cenu Spiel des Jahres 2009 a Deutscher Spiele Preis 2009. Autor hry Friedemann Friese tak zavítal do nových vod celkem úspěšně. Fauna spojuje hru a zábavné poznávání zvířat celého světa. Obsahuje herní plán s mapou světa a také knížku s popisy všech zvířat obsažených ve hře. Základem hry je určování míst, kde se zvířata vyskytují, ale i dalších informací. K dispozici bude v květnu.

MindOK také připravuje celou řadu devíti her od SMART games, které kombinují společenskou hru a hlavolam. Potěší všechny chytré hlavičky. Rozvíjí logické myšlení a prostorovou představivost. Ocení je děti i dospělí. Například Záhadný hrad je 3D logická hra, ve které sestavujete dřevěné dílky tak, jak ukazuje zadání. Letiště je originální logická hra, ve které jako dispečer řídíte provoz na letišti tak, aby nedošlo k neštěstí. Hry budou dostupné v květnu.

Odkazy:

Související články:
*** Aktualizace 7. dubna 2010***

Žádné komentáře: