Veletrh her v Essenu otevírá brány

Spiel 2008

Již za pár dní se otevřou brány největší herní akce v Evropě - mezinárodní veletrh her Spiel v Essenu. Je to velký svátek pro všechny příznivce moderních deskových her. Od čtvrtka 23. října až do neděle 26. října se několik hal výstaviště promění ve velkou hernu pro všechny bez rozdílu věku. Opět slibuje nespočet novinek, který budou usilovat o přízeň hráčů, vydavatelů, odborníků i veřejnosti. Seznam nových her a rozšíření se každý rok prodlužuje, takže není v silách jednoho člověka je všechny obsáhnout. Uvidíme, zda se mezi tou záplavou vyloupnou minimálně tak hodnotné hry jako v loňském roce.

Na veletrhu budou mít opět zastoupení i české hry. V mezinárodní konkurenci obstáli a své místo si vydobyli dva čeští zástupci - Czech Board Games (CBG) a Czech Game Edition (CGE). CBG letos přiveze Bourací autíčka, CGE novinku od Vládi Chvátila kooperativní hru Space Alert a dále rozšíření Galaxy Truckera a Šestiměstí.

Své nové hry na veletrhu představí i u nás dobře známí autoři her (Reiner Knizia, Uwe Rosenberg, dvojice Kramer-Kiesling, Friedemann Friese, bratři Fraser a Gordon Lemontovi, Stefan Feld, Mac Gerdts, Corné van Moorsel). Zde je alespoň malý výběr:

No, je to jen zlomek, ale o tom, které z novinek si získaly srdce hráčů, si povíme po Essenu.

Odkazy:

Související články:
***

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj!
Náš internetový magazín Camelot (můžeš si ho stáhnout na adrese www.camelot.czweb.org) shání redaktora do rubriky "Deskové hry". Nechtěl bys se jím stát? Vidíme totiž, že se ve světě deskovek opravdu vyznáš. Pokud bys měl zájem, napiš nám prosím na naší e-mailovou adresu redakce.camelot@email.cz