Cenu Hra roku 2007 získal Poštovní kurýr

Thurn und TaxisAkademie her udělila letošní cenu Hra roku 2007. Vítězem z šesti nominovaných her dostupných české veřejnosti se stala hra Poštovní kurýr (v Německu vyšla pod názvem Thurn und Taxis). Oceněna tak byla kvalitní hry, která si získala své příznivce jak mezi hráči, tak u široké veřejnosti. Hra již také obdržela prestižní ocenění Spiel des Jahres 2006 a v anketě Hra německé veřejnosti 2006 byla na druhém místě.

Hra rokuPoštovní kurýr má všechny základní přednosti kvalitní deskové hry: jednoduchá pravidla, se kterými se rychle seznámíte, zábavnost při různém počtu hráčů i při rozdílné herní zkušenosti, napínavost až do konce, kvalitní provedení.

Osobně bych mezi nominované a doporučené hry, které stojí za to vyzdvihnout, zařadil ještě dvě hry: Shogun a War of the Ring. Obě patří mezi válečné strategie, které sice nemusí oslovit každého, ale svou herní kvalitou i zpracováním si to zaslouží. Více o hře Shogun viz Představení hry... (na žebříčku BGG je aktuálně na 10 místě), o hře War of the Ring viz portál Board Game Geek (na žebříčku BGG je aktuálně na 12 místě).

Odkazy:
***

Žádné komentáře: