Vítězem Spiel des Jahres 2007 je Zooloretto

Spiel des Jahres 2007 Letošní cenu Spiel des Jahres udělila německá porota složená převážně z novinářů hře Zooloretto. Jejím autorem je Michael Schacht, který má na svém kontě celou řadu her, např. Richelieu, Kardinál a král, Coloretto, Dschunke, Paris Paris. Zooloretto je hra určená pro 2 až 5 hráčů. Postavená je na mechanismu karetní hry Coloretto. Vydavatel již také připravil minirozšíření, o něm jste se mohli dočíst v jednom z předešlých příspěvků. Další rozšíření obsahující nové budovy si můžete stáhnout ze stránek autora. Přehled všech nominovaných her najdete v článku Spiel des Jahres 2007 - nominace.

Dětskou hrou roku (Kinderspiel des Jahres) se stala hra Beppo der Bock. Jejími autory jsou Klaus Zoch a Peter Schackert. Určena je pro 2 až 4 hráče od pěti let.

Co říkáte na letošní volbu Hry roku? Vybrali byste stejně jako porota, nebo považujete za nejlepší novinku loňského roku úplně jinou hru? Už zde máme dva názory, připojte v komentáři k článku i ten svůj!

***

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Hodně velké zklamání a pořádná inflace ceny Spiel des Jahres.
Prvním rozčarováním byla absence "Pilířů" mezi nominovanými, druhým rozčarováním že nevyhrál Yspahan.

Anonymní řekl(a)...

Pro někoho zklamání, pro jiného možná překvapení, porotu však evidentně hra Pilíře země nezaujala a Yspahan v konkurenci nominovaných her neuspěl. To však neznamená, že nešlo o dobré hry. Obě hry spadají spíš do kategorie "hráčských" her. Ty uspějí spíše v anketě Deutscher Spiele Preis. Uvidíme. Pilíře jsou sice krásné, ale herně jsou jen pro úzkou skupinu nadšenců, to je podle mě hlavní důvod, proč nebyly nominovány. Shrnuto a podtrženo, Spiel des Jahres zůstává nejprestižnější cenou, která pomáhá široké veřejnosti orientovat se v záplavě nových her. A čas dá porotě za pravdu, nebo ukáže, zda se náhodou "nesekla" ;-)

Anonymní řekl(a)...

Pilíře jsou jen pro úzkou skupinu nadšenců ? To snad né, po x hrách hrajem více Zooloretto a Pilíře odpočívají ve skříni. Neříkám že jsou špatné ale jenom pro hráče? To je fakt mimo.