Chystá se: Připravte se na Summoner Wars

MindOK si připravil další příjemné překvapení. Vydá taktickou hru Summoner Wars, která je určena pro 2–4 hráče. Jedná se o kombinaci karetní hry s pohybem na bojišti. Hráči představují mocné mágy (vyvolávače), kteří povolávají jednotky a zároveň je vedou do bitvy, pohybují s nimi a bojují. Jejich cílem je zničit vyvolávače toho druhého. Nejlépe si totiž zahrajete ve dvou, případně ve čtyřech hráčích. K základní sadě budou k dispozici také 4 rozšiřující balíčky, kterými budete moci obohatit své armády.

Hra je přístupná i dětem od 9 let. Díky českému překladu si ji tedy dobře zahrajete i v rodinném kruhu. Alespoň v případě, že vyhledáváte "konfliktní" hry. Navíc je hra rychlá, jednu partii zvládnete okolo 30 minut.

Hra je koncipovaná jako "živá" hra. Základ vyšel v roce 2009 a postupně následovaly rozšiřující sady s novými frakcemi a doplňujícími kartami. Mezi hráči si získala oblibu, což dokazují i nominace na ocenění Golden Geek Awars 2010 a 2012 (kategorie pro 2 hráče, karetní hra, inovace) a nominace International Gamers Award (hra pro dva hráče).

Hra Summoner Wars by u nás měla vyjít v září, takže se máme na co těšit.

Odkazy:
Související články:
***

Žádné komentáře: