Stragoo games chystají Mafia City a Grabolo

Stragoo games pro letošní rok připravuje tři hry, které představí v říjnu na veletrhu her v německém Essenu. Opět vydá vítěznou hru soutěže, kterou pořádá CBG pro autory her. Hra ponese název Journalist. Dále chystá postřehovou hru Grabolo, kterou si budete moci vzít kamkoli a zahrát s kýmkoli. Nejočekávanější hrou bude Mafia City, ve které se hráči jako hlavy mafiánských rodin utkají o nadvládu nad městem. Určena bude především náročnějším hráčům.


Grabolo
– kontaktní postřehová hra pro 3–5 hráčů

Dvě kostky určí kombinaci čísla a barvy, kterou mají hráči zakrýt rukou. Nejrychlejší kartu získá. Pokud taková karta na stole není, může nejrychlejší hráč tipnout, kdo takovou kartu má. Když se trefí, získá ji, pokud ne, musí sám jednu kartu do hry vrátit. Jednoduché a rychlé, přitom jsou hráči stále ve střehu.

Hra bude mít kulaté plastové karty, takže něco vydrží. Můžete si ji vzít i do hospody. Určena je všem bez rozdílu věku a herních zkušeností. Autorkou je Maureen Hiron. Hra zatím vyšla pouze v Holandsku.

Mafia City
– strategická hra pro 3–5 hráčů

Hráči v této hře povedou své mafiánské rodiny tak, aby získali kontrolu nad jednotlivými částmi města. Ta jim pak přinesou různé výhody, které mohou využít proti soupeřícím rodinám, a dávají také body potřebné k vítězství.

Hra je určena náročnějším hráčům. Slibuje sice relativně jednoduchá pravidla, ale mnoho cest k vítězství. Autorem je Petr Bělík, který má rád atmosféru mafiánských filmů. Věří, že se mu podařilo tuto atmosféru alespoň trochu dostat i do své hry.

Mafia City vyjde ve dvou verzích, a to česko-slovenské a anglicko-německé. Hra by měla být po Essenu dostupná i u nás ve specializovaných e-shopech.

Journalist
– písmenková hra pro až 5 hráčů

Tuto hru Stragoo games připravuje ve spolupráci s CBG.

Odkazy:
Související články:
***

Žádné komentáře: