MindOK chystá Flash Point, rozšíření Carcassonne a další novinky

MindOK ani letos nezahálí a připravuje vydání nových a zajímavých her. Řada z nich je určena pro rodinné hraní. Nezapomíná ani na náročnější hráč. Pokud vše dobře dopadne, pak nás letos čeká pecka v podobě jedné z nejlepších her současnosti Twillight Struggle. Český název Studená válka napovídá, že tématem hry je období soupeření Spojených států s tehdejším SSSR.

Na své si přijdou i příznivci kooperativních her. Ve hře Záchranáři budou zachraňovat oběti z hořícího domu. Hra byla loni představena v Essenu jako Flash Point. Chybět nebude ani jednoduchá rodinná hra – Jurasik. Carcassonne si budete moci obohatit o 6 minirozšíření. Populární Černé historky se dočkají nových edic – příběhů o sexu, příběhů ze středověku. A nejspíš to nebude pro letošek všechno.

Aktualizováno 3. 4. 2012 – MindOK na květen připravuje rozšíření hry Doba kamenná.

Jurasik (v původním vydání Jurassik)

Pěkná hra pro rodiny s dětmi od 5 let pro 2–4 hráče. Má jednoduchá pravidla a herní dobu okolo 20 minut. Hráči představují paleontology, kteří hledají kosti dinosaurů na nově objeveném nalezišti. Nejslavnějším paleontologem se stane ten, kdo dokáže objevit kompletní kostry. Z nabídky si berete karty dinosaurů, nebo akční karty. Za karty dinosaurů jsou na konci body, nejvíce za kompletní kostry složené ze čtyř karet. Akční karty znamenají riziko – mohou přinést zisk, ale i ztrátu.

Hra již vyšla.

Odkazy:
- Pravidla hry Jurasik v češtině ke stažení
- Jurassik na BGG (en)

Chytré autíčko

Je to nová dřevěná hra z kolekce Smart games pro nejmenší – pro děti od 3 let. Patří do řady her pro jednoho hráče, hra a hlavolam. Zároveň je i hračkou – dřevěné autíčko opravdu jezdí. Hráči ze čtyř dílků staví autíčko podle stále náročnějších plánů.

Hra již vyšla.

Odkaz: Chytré aužíčko na Hrajeme.cz


Záchranáři: Boj s ohněm (v původním vydání Flash Point: Fire Rescue)

Je to kooperativní hra pro 1–6 hráčů, která byla představena loni v Essenu. Hráči představují tým hasičů, který zachraňuje oběti z hořícího domu. Vyhrají, pokud se jim to podaří dřív, než se oheň vymkne kontrole a budova se zhroutí. Vyhrají všichni, nebo nikdo. Hra má výbornou atmosféru. Jedna partie trvá necelou hodinu. Zahrajete si i s dětmi od 8 let.

Hra by měla vyjít v červnu.

Odkaz: Flash Point na BGG (en)


Příběhy z kostek (v původním vydání Rory´s Story Cubes)

Jedná se o zábavnou vyprávěcí hru. Hráči vytvářejí pohádkové příběhy pomocí devíti kostek. Každá kostka má různé symboly. Hráč hodí kostkami a ze symbolů na kostkách sestavuje příběh. Můžete hrát v jednom či více hráčích nebo jako týmovou hru.
Dobře si zahrajete v jakémkoliv věku, s dětmi i dospělými. Těšit se můžete na hru plnou fantazie.

Hra by měla vyjít v červnu.

Odkaz: Rory´s Story Cube na BGG (en)


Barvínek (v původním vydání Colori Duo)

Akční postřehové hry se nikdy neztratí. Tato je určena i dětem od 4 let. Cílem hry je najít vždy na dvou otočených kartičkách dva stejné obrázky (stejný předmět stejné barvy). Vždy existuje jen jeden předmět.
Hra je podobná novější hře Dobble.

Vydání hry je plánováno v květnu. Hra bude dostupná od poloviny dubna.

Odkaz: Colori na Hrajeme.cz


Černé historky – nové edice
Tato hra s hádáním příběhů je velmi populární v Německu i u nás, a tak se není co divit, že přicházejí další a další edice s nejrůznějšími příběhy – tajemnými, morbidními, pro holky, děti. Nejspíš v létě bychom se mohli dočkat příběhů o sexu a příběhů ze středověku. Mezi novinkami se objeví i Modré historky.

Odkazy:
- Černé historky – recenze hry
- Bílé historky

 
Carcassonne – minirozšíření

Celkem bude k dispozici šest minirozšíření: Létající stroje, Zlaté doly, Mág a čarodějnice, Zbojníci, Přívozy a Dopisy.
Minirozšíření by měly vyjít v květnu.

Odkazy:
- Carcassonne – recenze hry
- Přehled rozšíření hry Carcassonne


Twilight Struggle – český název bude pravděpodobně Studená válka

Je to jedna z nejlépe hodnocených her pro dva hráče, která vám dovolí pocítit chlad studené války vedené v letech 1945–1989 mezi SSSR a USA.

Hra již delší dobu vede žebříček na největším herním portálu Board game Geek. V roce 2006 získala cenu Golden Geek pro 2 hráče a International Gamers Awards.

Vydání hry zatím není potvrzené. Pokud se vše podaří, mohla by vyjít v září.

Odkaz: Twilight Struggle na BGG (en)

Doba kamenná: Stylově k cíli

Rozšíření Doby kamenné přináší do hry novou surovinu, karty, budovy a více možných akcí. Tím se nabízí více možných způsobů, jak zvítězit.

Díky rozšíření si budete moci zahrát až pěti hráčích.
Dostupné by mělo být v květnu.

Odkazy:
- recenze hry Doba kamenná
- Stone Age: Style is the Goal na BGG (en)
***

Žádné komentáře: