Naučte se pravidla her u zdroje

MindOK

Možná patříte k lidem, kteří by si rádi zahráli některou z nových deskových her, ale odrazuje je studování pravidel. Byla by škoda, kdyby vám to mělo v hraní zabránit. Společnost MindOK vydávající moderní společenské hry připravila novou službu určenou široké veřejnosti. Každou první středu v měsíci vám detailně vysvětlí pravidla kterékoliv hry ze své produkce, např. Agricola, Vikingové, Le Havre, Doba kamenná, Jambo, Citadela. Stačí, když mezi 15 a 20 hodinou dorazíte do sídla MindOK v Praze na Vinohradech (Korunní 810, budova G). Přijít můžete bez ohlášení, s sebou nic nepotřebujete. Nejbližší akce se koná ve středu 3. června.

Nejjednodušší a také nejpříjemnější cestou, jak se můžete seznámit s novou hrou, je zahrát si ji s někým, kdo hru dobře zná. U většiny her stačí jedno zahrání pod jeho vedením, abyste pravidla vstřebali. Další hry si již užijete bez cizí pomoci. Po celé republice již existuje řada klubů deskových her a koná se mnoho herní akcí, kde vám rádi pravidla vysvětlí.

Pokud se chcete naučit pravidla či si ujasnit některé nesrovnalosti, pak službu MindOKu určitě využijte. Pokud nejste z Prahy nebo nemáte čas přijít osobně, můžete své dotazy poslat e-mailem (pravidla@mindok.cz). S ujasněním pravidel vám kromě MindOKu pomohou v herní poradně klubu deskových her Paluba (paluba@hrejsi.cz) nebo v Herní poradně specializovaného obchodu Hras.

Na závěr si dovolím poznámku. Ono překonávání obtíží při pronikání do pravidel nové hry má také své neopakovatelné kouzlo. Sama tato "námaha" za to stojí a vůbec nevadí, že při první hře uděláte chyby nebo zcela nedodržíte pravidla. Každá hra představuje jedinečný svět, jehož taje postupně objevujete. Již samotné učení se pravidlům může být skvělé dobrodružství. Dobré hry mě nikdy nezklamaly.

Odkazy:

Související články:
***

Žádné komentáře: