Novinka: Rialto vás zavede do Benátek

Právě vyšla nová hra od Stefana Felda nazvaná Rialto. Tato hra pro 2–5 hráčů je určena širší hráčské veřejnosti. Jedná se o jednodušší hru vhodnou i pro rodinné hraní. Nemusíte mít tedy obavy, není to strategická hra typu Trajana. Rialto vás zavede do Benátek. Budete usilovat o co největší vliv v tomto městě obchodu a peněz. Díky MindOKu má hra českou premiéru současně s tou světovou.

Novinka: Terra Mystica právě vychází

Jedna z nejočekávanějších letošních novinek míří do obchodů a ty specializované ji již mají v nabídce. První vydání hry Terra Mystica, představené loni v Essenu, bylo beznadějně rozebrané. Terra Mystica je strategická hra pro 2–5 hráčů s civilizačními prvky. Každý hráč představuje jeden ze 14 národů. Ty mají specifické vlastnosti, které jim dávají odlišné možnosti při rozvoji svých sídel a budování měst ve společném fantasy světě.

Chystá se: Albi připravuje nové rozšíření Dominionu a Osadníků z Katanu

Albi pro letošní rok opět připravuje celou řadu novinek. S párty hrou Znáš mě? jsme se již seznámili. Dnes se podíváme na několik věcí, které vyjdou do léta. Příznivce Dominionu určitě potěší rozšíření Hinterlands, které vyjde pod názvem Vzdálené kraje. Osadníky z Katanu zas obohatí velké rozšíření Zámořské objevy, v originále Piraten und Entdecker. Pokud máte rádi deduktivní hry, neměla by vám uniknout detektivní hra Lady Alice. O dalších novinkách zatím nebylo rozhodnuto. Uvidíme, čím nás ještě letos Albi překvapí, zda vydá i něco pro náročnější hráče, jako byla například Kronika panství v loňském roce.

Recenze: Znáš mě?

Dobrá párty hra se nikdy neztratí. Tyto hry mají především pobavit, chcete se u nich zasmát a uvolnit. Díky jednoduchým pravidlům, která objasníte během pár minut, a přístupnosti pro větší počet hráčů si je zahrajete při nejrůznějších příležitostech. Novinka "Znáš mě?", kterou u nás vydalo Albi, takovou hrou je. Zahrajete si ji až v 8 hráčích. Zábavnou formou se můžete dozvědět něco o druhých. Odhadujete, co si myslí spoluhráči. Jak by odpověděli například na otázku: "Čím se nejlépe zahřeji?", "Co by mi chybělo na pustém ostrově?", "Koho se nejvíce bojím?".


Recenze: Mafia City

Máte rádi filmy s mafiánskou tematikou a chtěli byste zažít něco z jejich atmosféry, aniž byste mohli přijít k úhoně? Pak je tu pro vás pěkná původní česká hra Mafia City. Pozvěte další dva až čtyři přátele. Každý bude představovat hlavu jedné mafiánské rodiny, která usiluje o ovládnutí města. Hned na začátku musím upozornit na to, že se hráči vzájemně nijak nešetří. Vydobýt si přední místo není jen tak, ve hře budete obsazovat jednotlivé části města a škodit soupeřům. Zároveň ale budete muset dobře promýšlet své kroky.